Generatiediensten

We vinden het binnen de EGMA belangrijk dat iedere generatie op waarde wordt geschat en willen generaties met elkaar verbinden. Er zijn vele teksten in de bijbel te vinden die het belang van verschillende generaties beschrijven. Jezus spreekt meerdere malen de kinderen aan in het boek Mattheüs (11:25, 18:1-5, 19:14-15), maar ook op andere plekken in de Bijbel wordt gesproken over generaties. Verhalen van ouderen kunnen een inspiratie zijn voor jongeren om te leren ontdekken wat Jezus voor hen betekent. Anderzijds kunnen de prikkelende vragen van jongeren de ouderen helpen om hun geloof woorden te geven. Voor kinderen en jongeren is het belangrijk te zien hoe volwassenen hun relatie met God voortleven. Dat kan hen helpen om ook hun weg naar God vinden.

Eén van de manieren waarop we generaties willen verbinden is door middel van de generatiediensten. Iedereen ervaart God op een andere manier. Deze verschillende manieren komen terug in de die diensten. Daarnaast willen we tijdens de generatiediensten bouwen aan eenheid. De eenheid tussen generaties is iets wat Jezus ons al voordoet. Hij leeft het voor en hij bidt voor eenheid tussen mensen en God, tussen gelovigen onderling en tussen generaties. Jezus en Zijn Vader laten ons zien dat we als generaties elkaar dienen, rugdekking geven, goedkeuring tonen en waardering laten zien. Iedereen is onderdeel van hetzelfde lichaam, niemand uitgezonderd.

 

Generatiedienst 13 november

Op 13 november heeft de generatiedienst als thema:

 ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’

We gaan ontdekken hoe God naar mensen kijkt en hoe jij zelf naar mensen kijkt. Dit past helemaal in onze reeks over Koninklijke identiteit. Identiteit is iets wat niet altijd direct van buitenaf zichtbaar is bij een mens.

De dienst is interactief en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar is er oppas.

Als burgers in het Koninkrijk van God hebben we, geheel toepasselijk, na afloop Hemelburgers!
Voor €1,50 kunt u genieten van een hemels broodje hamburger!

Voor de mensen die vegetarisch eten of een gluten- en lactoseallergie hebben is er een alternatief.

Ga naar de livestream van zondag 13 november