Onze visie

De EGMA is een groep mensen die met elkaar God willen dienen. Daarbij gaat het niet alleen om datgene wat binnen de kerkmuren gebeurt, maar om de individuen die gezamenlijk Jezus volgen en dat dus elke dag van de week doen op de plek waar zij zijn.

Wij dromen van een krachtige kerk met een geweldige impact op Maassluis en de regio. We willen zien dat mensen, relaties, gezinnen, families, wijken, dorpen en steden tot bloei komen door de levensveranderende boodschap die Jezus kwam brengen, namelijk de boodschap over Gods onvoorwaardelijke en eeuwige liefde voor ons. En zo wordt er meer van God zichtbaar op deze aarde. Wij dromen ervan een kerk te zijn waar mensen vanuit die liefde ontdekken hoe ze gemaakt zijn, hoe ze mogen leven zoals God het bedoeld heeft en iets mogen betekenen voor de ander. We vatten dit samen in onze visiezin:

Ontdek vanuit Gods hart
wie je bent, hoe je mag leven
en hoe je een verschil kan maken
in het leven van een ander.

 

De manier waarop we kerk willen zijn past in de huidige tijd, bruist van leven en sluit aan bij de noden in de maatschappij. Bij ons ontdek je dus veel interactie tussen generaties en toffe events voor allerlei doelgroepen, voor binnen én buiten onze eigen gemeenschap.

Onze kernwaarden zijn belangrijk voor de keuzes die we maken en de manier waarop we dingen doen. Dit zijn:

Wij beginnen bij God

We willen niets doen op eigen kracht, maar we zoeken God in alles en willen het van Hem ontvangen. Hij is het startpunt van alle dingen die we ondernemen.

Wij hebben compassie

Zoals het hart van Jezus bewogen was voor mensen die uitgeput en hulpeloos waren, zo willen wij ook omzien naar elkaar. Vanuit Gods liefde voor ons hebben we anderen (onvoorwaardelijk) lief.

Wij zien het beste in elkaar

We geloven dat ieder mens uniek en waardevol is gemaakt door God. We zoeken naar de potentie die God in de ander heeft gelegd.

Wij zijn open en transparant

Wij zijn aanspreekbaar en corrigeerbaar. We hebben geen verborgen agenda.

Wij geven het beste wat we hebben

We zetten ons toegewijd in en wat we doen, doen we goed.

Visiefilm

X