Reiservaringen

Jullie reiservaringen.

Post: 13-04-’21
Aat Hoorn

Psalm 2: 6: ‘Ik heb Mijn Koning toch gezalfd, over Sion, Mijn heilige berg’.
Deze psalm vind ik toch zo prachtig! Vooral als na alle drukte in de eerste verzen vers 6 dan komt.
Vanmorgen vroeg met de kabelbaan weer terug de berg opgegaan. Dichtbij Hem! 
Hij is m’n oorsprong en m’n bestemming, dat geeft me weer moed om naar beneden te gaan, de drukte in.
Aat

Post: 04-04-’21
Brenda Verduijn

Post:27-03-’21
Wilma Niederer

Wegenwacht

De eerste weken van de reis gingen bij mij als een speer. Nu mag ik helaas momenteel niet werken, dus kon ik veel tijd met God doorbrengen. Heerlijk vond ik het en er zijn bijzondere dingen gebeurd.

Ik heb een prachtig beeld mogen ontvangen tijdens stille tijd, later kwam daar een woord bij, en nog iets later een uitleg. Het betekende iets heel anders dan ik in mijn eigen gedachten aan het vormen was. Mooi is dat, als God dan direct tegen je spreekt en duidelijk maakt wat Hij ermee bedoelt. Ook hebben we tijdens de reis enorm veel zegeningen mogen ontvangen als gezin. We hebben best een moeilijke tijd qua werk en inkomen, maar langs alle kanten kwam er hulp. Wat is God toch goed en wat zorgt Hij toch goed voor ons!

Ook zijn er doorbraken geweest in worstelingen  waar ik al lange tijd mee zat, en zijn er stappen gezet door mij in een plan wat er voor mij ligt (het beeld wat ik kreeg bevestigde dat ik de juiste stappen zet overigens bleek later)

Maar toen kwamen we aan de top van de berg en stond ik als het ware met pech langs de kant van de weg. Ook mijn reismaatjes leken enigszins gestrand te zijn dus met hun meeliften ging ook niet.

Het lukte me niet om tijd te vinden om even alleen te zijn met God, lezen in de bijbel bleef bij de tekst van de dag en stukjes van mijn leesplan. Ook de menukaart en het invullen van het boekje lukte niet. Terwijl ik er toch echt voor ging zitten iedere dag. Ik was of afgeleid, of niet alleen, of ik was moe en had pijn en lag op de bank.

Deze week vroeg ik me af: wat moet ik nu doen? Verder gaan waar ik was blijven hangen? Inhaken op waar we nu als gemeente zitten?

Als je pech hebt met de auto, dan bel je gewoon de wegenwacht en die komt je helpen.
Ik ben gaan praten met God erover en ben tot het besef gekomen dat Hij in deze reis mijn wegenwacht is. Ik kan er altijd op vertrouwen dat Hij me terug op weg zal helpen. Zoals Lisa zondag in de preek al zei: we mogen vragen wat we nodig hebben, Hij vraagt het zelfs; wat wil je dat ik voor je doe?
Vol goede moed ga ik dan nu weer verder met de reis. Ik heb niks gemist, want ik mag elke dag verder gaan met deze mooie reis, voor de rest van mijn leven en tot in de eeuwigheid. 
Ik moest alleen even “de wegenwacht” zelf “bellen” en zeggen wat ik nodig had. 
Groeten,
Wilma Niederer

Post: 26-03-’21
Martijn van der Hoeven

Lieve gemeenteleden,

Het laatste jaar is er heel veel gebeurd in mijn leven en is er echt een blokkade opgeruimd uit mijn leven. Er heeft een herstel van mijn hart en van relaties plaatsgevonden. Ik heb letterlijk de kracht van vergeving ervaren alsof er een last/ deken van me afviel.

De laatste paar jaren ben ik op zoek naar de bestemming in mijn leven. Ik heb het idee dat er meer in mij zit dan hetgeen er nu uitkomt. Ik heb me wel berust in de situatie waar ik nu in zit. We hebben een fantastisch gezin, mijn vrouw bouwt aan een mooi bedrijf en we hebben een heel leuk leven. Ik had hoge verwachtingen van de reis en daarom de volgende doelen opgeschreven:

Verwachtingen:
1. Gods stem verstaan, een open hemel ervaren.
2. Gods bestemming voor mijn leven.
3. Wonderen en tekenen vanuit God voor onze gemeente.

Tijdens de reis liep ik iemand tegen het lijf. Diegene heeft een bedrijf en hij zag wel mogelijkheden binnen zijn bedrijf voor mij. De dag erna heb ik onderstaande preek geluisterd tijdens het hardlopen. Daar werd gezegd dat God dat kleine beetje wat je hebt gebruikt om het wonderbaarlijk te vermeerderen en Gods grootheid kan laten zien. Het enthousiasme van het gesprek de dag ervoor werd later die week ook bevestigd door onderstaande app van iemand. God wil je voorspoed geven.. “kijk in jouw handen, het kleine wat jij hebt, wat in jou ligt lijkt klein te zijn. Maar voor God is dit genoeg als een mosterdzaadje waar een hele boom uit groeit.”

Daarnaast werd er ook het volgende gedeeld. Denk je aan een andere baan? Ik zie een verkeersregelaar voor me. Iemand die met z’n armen alle kanten mensen opstuurt. Helpen, wegwijs maken, de juiste richting in sturen. Aanmoedigen.

Alles valt op zijn plek:
Nu heb ik pas een assement gedaan en mijn sterkste talent is aanmoedigen. Daarnaast heb ik 2 jaar geleden van iemand een beeld ontvangen en diegene zag me als een soort verkeersregelaar. En ooit toen ik vroeger de kerk nog stom vond (# 15jaarenstappenisleuker) en ik verplicht naar de “de krentenbollenkerk ging”(25 jaar geleden) werd er gevraagd of ik voor me wilde laten bidden. Ik sprak toen uit: “Ik geloof wel in God, maar wil er later als ik groot ben wel wat mee doen”. Diegene bad dat het zaadje wat in mijn gepland was uit zou groeien tot een grote volgroeide mosterdstruik.

Ik wil het verhaal niet te lang maken. Er zijn nog veel meer wonderen gebeurd (en gaan er nog gebeuren). God is groot, God is goed. God is in control. God heeft een bestemming voor jou en mij. Luister naar zijn stem, zoek Hem en wees bereid Hem te volgen!   

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/vous-church/id1042709241?i=1000513881529

Post:25-03-’21
Joël Oorebeek

Hi! 

We zijn (nog) geen lid van egma, maar enthousiast bezig met weg van hem. Ik wilde even delen wat er uit de opdracht kwam met de psalmen lezen en zelf wat schrijven.
Groetjes,
Joël Oorebeek

You

Emsus2 (Em)     Cmaj9 (Cmaj7) Dsus4 Cad9/cus2
Wondrous beauty, endless light, You are Lord of my life
Deepest peace, wisdom so bright, You guard all of my life.
Prince of peace, Lord of Lords, wisest council for life.
Promise keeper, finisher of my faith, Lord of all life.

Em C D Em
Welcome in this place, You are welcome in this place

  C D Em
And we fall before the face of The Lord.
My deliverer, (and) closest friend, you are the Lord of my life.
Close encounters with your are bright, filled with light.
Moments so tender, moments so deep, I seek Your face right now.
Whisper Your words, enfold me now, in your strong arms.

Chorus

Cad9/sus2 D(sus4 heen en weer)
You are Lord, You are life, You are all
You are with me, You’re eternal, my champion, my deliverer.
In my darkness, the confusion, Your light guides my way.
If I lose my way, You bring back, You bring me back.

Post: 24-03-’21
Aat Hoorn

Psalm 145, vers 3. ‘De HEERE is groot en zeer te prijzen, Zijn grootheid is niet te doorgronden.’
Vanmorgen vroeg op de berg dacht ik aan Gods grootheid. Als Gods grootheid in een grafiek uitgezet zou kunnen worden ten opzichte van de tijd, hoe zou die grafiek er dan uitzien, zo zat ik te peinzen.
Ik denk een strakke rechte lijn, maar verder kom ik niet. Geen grafiek kan Gods grootheid bevatten of weergeven. De grootheid van de HEERE is oneindig en constant van eeuwigheid tot eeuwigheid, zonder begin en zonder eind.
Van die God wil ik alles weten! Ik ben weg van Hem!
Aat

“Getuigenis van een vogelaar”

Zondag morgen, 7 uur, de gordijnen dicht, het is nog donker om mij heen.
Ik word wakker en het eerste wat ik hoor is het koeren van een tortelduif.
Ik ben klaar met slapen, ik ervaar dat ik door de duif uitgenodigd word om een wandelingetje te gaan maken.

Ik kleed me aan, kus mijn vrouw; tot straks, ik loop even om het meer.
Ik neem bewust geen camera en kijker mee, want dan ga ik vogels zoeken om te scoren. Nee, ik ga nu wandelen om te luisteren.
Ik pak nog snel een mandarijn van de fruitschaal en stap de deur uit.
Ik moet al pellend, aan mijn mandarijntje, denken aan de vrucht van de Geest, het is er ook maar één net als dit mandarijntje. Maar zoals dit mandarijntje vol partjes zit, zit de vrucht van de Geest vol met; liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Dank u Heer voor al deze dingen, en dat u helpt ze dagelijks te laten groeien.

De eerste vogel die ik zie is een tortelduif, ik bedank Hem, de Heilige Geest, voor de uitnodiging om samen te gaan wandelen.
Dan zie ik een huismus boven op het dak zijn liedje tsjilpen. Ik krijg een glimlach om mijn mond, want staat er niet dat ik vele mussen te boven ga, en er nooit één mus van het dak zal vallen zonder dat de Vader het weet!

De volgende is een mannetje`s merel. En ik herinner me weer een gesprek met God jaren geleden. De merel zingt wel mooi maar is pikzwart net als ik was voor ik schoongewassen werd, door het bloed van Christus. Wel mooie woorden maar vuil, vol zonden vanbinnen. In de boom ernaast zit een ekster, net als toen, al was het aan de andere kant van Nederland. Ik herinner me dat ik mezelf verdedigde dat ik minstens half wit was net als de ekster, ik deed immers mijn uiterste best. God liet me toen een knobbelzwaan zien, net zoals er nu een paar in de Boonervliet zwemmen. Spierwit, zoals ik voor God zou moeten zijn, zelfs als ze hun kop en hele nek onder water steken om voedsel van de bodem te halen komen ze spierwit weer boven uit dat donkere water. Het lijkt onmogelijk maar een christen kan in deze duistere wereld het licht van Jezus weerspiegelen zonder zelf door de duisternis gegrepen te worden.

Heer, dank U wel dat u mijn zon en schild bent,… mijn trouwtekst!

Iets verder zie ik een mandarijneend, mijn eerste ooit in Maassluis, zo mooi zoveel kleur, ongelofelijk…., zo mooi vind ik jou, zegt een stemmetje diep vanbinnen.
Iets verder vliegen er 3 vogeltjes op, richting een hoog hek dat om een huis staat.
Waarschijnlijk om dieven buiten te houden. De koolmees vliegt er overheen, de heggemus er doorheen, zonder te remmen alsof het er niet staat. De winterkoning land op de mazen in het hek en gebruikt het om even naar mij te kijken of ik geen gevaar oplever. Ik besef dat mijn agenda soms als een hek om mij heen is. Ik word beperkt door wat ik allemaal moet. Een stemmetje diep van binnen vindt het een goed idee als ik meer vrijetijd en stille tijd in ga plannen. Dank u Heer!

Het is heel mistig boven het meer, ik hoor dat er veel vogels op het meer zitten, maar ik kan ze niet zien. Ik loop de stijger op, maar zelfs als ik ook boven het water sta kan ik maar net een paar vogels zien, een kuifeend, een fuut en een tafeleend zwemmen vlak langs de kant terwijl ik honderden ganzen en smienten hoor die niet veel verder zitten, maar toch onzichtbaar zijn. Het stemmetje diep in mij vertelt me dat ook als ik God niet zie, Hij altijd dichtbij is!

De stijger loopt natuurlijk dood, wat doe ik, ga ik terug naar huis of van de steiger af weer verder met mijn rondje? Het is immers mistig en koud, terug naar het warme huis is aantrekkelijk. Maar ik ben pas 300 meter van huis dus besluit ik verder mijn rondje te gaan lopen. Soms moet je even doorzetten, net als in het leven, als het even tegen lijkt te zitten!

Honderd meter verder ruik ik de paarden die in de manege wonen, ik moet aan de eindtijd denken. In de bijbel gaat het over meerdere paarden in verschillende kleuren. Jezus heeft een wit paard… zou de eindtijd echt dichtbij zijn? Door de mist kan ik de manege niet zien. Maar hij is er wel, net zoals we elke dag dichter bij de eindtijd komen.

Iets verder word ik weer helemaal blij van de zang van een cetti’s zanger, veel vogels hoor ik niet meer, ik ben de hoge tonen kwijt. Dus de goudhaan en baardman heb ik al jaren niet meer gehoord. Maar deze vogel zingt heel erg luid. Dat moet hij wel, want hij zingt altijd diep weggedoken in het struikgewas, dus je ziet hem eigenlijk nooit. Maar vandaag wel, ik heb geluk, hij zit in een dunne strook riet. Mijn vogelhart maakt een vreugde sprongetje. Wat is dit toch een mooi begin van de zondag.

Een paar minuten later hoor ik de grote bonte specht kloppen. Hij heeft in de hoge populieren een mooie dode tak gevonden en roffelt er lustig op los om aan andere spechten duidelijk te maken dat dit zijn territorium is.

Wij hebben de gewoonte ook wel eens iets af te kloppen op (ongeverfd) hout.
Om de duivel te laten weten dat hij op het kruishout is verslagen en ons met rust moet laten. In plaats van het roffelen hoor ik de woorden genade, genade, genade.

Geloof het of niet maar ik ben soms een vreselijke twijfelaar, zelfs of de genade ook wel voor mij is. Maar dan hoor ik een zanglijster. Deze vogel zingt door telkens zijn zang te variëren maar wel steeds 2 tot 4 keer hetzelfde. En ik hoor hem zingen; neem het aan, ook voor jou, geloof het nou! Dan zie ik op de leuning van de hoge brug een mannetje vink, heel gewoon, heel mooi, en ik weet het weer even zeker, God houdt ook van mij.

Inmiddels ben ik al bijna thuis, en word het al wat drukker met mensen en honden die hetzelfde rondje lopen als ik. Ik span een vlies, Heer nog 1 mooie vogel, het kan bijna niet meer, maar dan, dan …. Dan weet ik het zeker dat U het was die al deze gedachtes in mij deed op komen. Terug in de Jan Steenstraat, zit erop nog geen 2 meter afstand, in de bladloze struiken een puttertje naar me te kijken. Het lijkt wel een tropisch vogeltje, zo mooi. Maar het meest opvallende is zijn bloedrode gezichtje, en ik weet zeker dat God mij ziet door de ogen van Jezus, schoon gewassen door zijn bloed, als een heel mooi mens, die er mag zijn.

Als ik thuiskom ruik ik de warme broodjes die de allerliefste vrouw van de hele wereld voor mij klaar heeft gemaakt. “Ik ben het Brood des Levens” hoor ik Jezus zeggen, dank U Heer voor deze mooie wandeling samen met U.

Rick ’t Hart

Post:09-03-’21
Arjen van Geest

Ha,

Graag deel ik met jullie een aspect van mijn reis gedurende ‘aanloop’ en ‘de berg op’: mijn creativiteit.

De reisgids stimuleert mij wekelijks om te zoeken naar een creatieve manier om mijn week samen te vatten. De eerste weken ‘kreeg’ ik niet of nauwelijks ingevingen of ideeën … Bijzonder om mee te maken, want ik weet dat ik dat wèl in me heb; een paar jaar geleden had ik zelfs een periode dat ik a.h.w. tijd te kort kwam om allerlei ingevingen en gedachten beeldend te maken. En er zo af en toe ook anderen mee te bemoedigen. Maar de eerste weken van onze reis dus niet…

De Bijbel zegt dat God in ieder mens creativiteit heeft gelegd. Ook ik heb dus vermogen – hoe klein ook..  – om te ‘scheppen’. Ik ben immers naar Zijn evenbeeld gemaakt!

Met dit feit in gedachten ging ik de tweede week in – er ‘kwam niets’; de derde week ook niet… Maar het verlangen bleef en groeide en ik had geloof dat ik ooit weer ‘iets’ zou krijgen, wellicht tijdens deze reis al…?

En ja, gisterenochtend, tijdens de zonsopgang , stond ik deze verwonderd een minuutje te filmen, staande in ons fijne achtertuintje. En … tijdens het filmen kreeg ik (a) een lied op mijn hart (wat wel vaker gebeurt), maar bijzonder was (b) ik begon meteen – vanuit mijn onderbewuste – hardop te zingen. Dit had ik later pas door, toen ik me dus bewust werd dat ik aan het zingen was! Heel apart, heel bijzonder ook … Een enorm gevoel van dankbaarheid ‘overviel’ me… Volgens mij is dat gevoel zoiets als ‘SJALOM’ …?

In elk geval draag ik dus een sterk verlangen om te zingen! Daarom deel ik graag met jullie:

 1. De volledige tekst het lied en een indruk van een van mijn favoriete locaties – inclusief weersomstandigheden(!) – om een zonsopkomst mee te maken.Tienduizend RedenenDe zon komt op, maakt de morgen wakker;
  mijn dag begint met een lied voor U.
  Heer, wat er ook gebeurt
  en wat mij mag overkomen,
  laat mij nog zingen als de avond valt.Refrein:Loof de Heer, o mijn ziel.
  O mijn ziel, prijs nu Zijn heilige Naam.
  Met meer passie dan ooit;
  o mijn ziel, verheerlijk Zijn heilige Naam.
  Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde.
  Uw Naam is groot en Uw hart is zacht.
  Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen;
  tienduizend redenen tot dankbaarheid.(Refrein)En op die dag, als mijn kracht vermindert,
  mijn adem stokt en mijn einde komt,
  zal toch mijn ziel Uw loflied blijven zingen;
  tienduizend jaar en tot in eeuwigheid.
  slot:Verheerlijk Zijn heilige naam.
  Verheerlijk Zijn heilige naam
 1. Een link naar een toffe performance van dit lied: 10,000 Reasons – Song By Matt Redman | Steven Samuel Devassy | – YouTube .

Post: 07-03-’21
Ank Nieswaag

De preek van Dick vanmorgen heeft me echt geraakt.
Dat we onze eigen weg mogen vinden naar het Vaderhart en dat we contact mogen maken met de Vader en de hemel voordat we gaan bidden.
De grootsheid van God die naar boven kwam en dat ons gebed niet verdwijnt in het heelal. De hemel is echt ! en dat doorkijkje  uit openbaring naar de hemel was verhelderend.

Bedankt Dick.

In 2015 heb ik al eens een schilderij gemaakt in de Egma en sluit aan bij het beeld van vanmorgen.

 

Post:07-03-’21
Sandra Habraken

Lieve mensen,
Ik heb dit kaartje net gemaakt voor een kostbaar persoon in mijn leven.
Ook jij mag weten dat je kostbaar bent voor onze liefdevolle Vader en dat mag je ook anderen laten weten.
Zij zijn kostbaar voor Hem. Hij is WEG van ons allemaal!
Let us spread the GOOD news!

Post:06-03-’21
Wim Kooijman

De reis is voor mij telkens weer beseffen dat ik contact met God wil en dat zoek op allerlei momenten van de dag. Mijn werk is nu zo druk dat stil worden dan weer lastig is. Maar het wekelijks wandel gesprek met mijn reismaatje doet mij ook heel goed. Het is een mooie leerzame reis aan t worden. Ik geniet van dit initiatief.

Post:05-03-’21
Esther van Leeuwen

Ha allemaal,

Alle 12-14 jarigen tieners zijn nu aangehaakt in een kleine groep. Wat ontzettend leuk om reacties en foto’s te zien.
Je ziet dat elke groep zijn eigen vorm ontdekt.
Elkaar gewoon ontmoeten, creatief nadenken en verwerken van de reis Weg van Hem thema’s, al wandelend een mede tiener beter leren kennen door de route die hij heeft uitgestippeld, al je energie in een potje voetbal eruit rennen ⛹‍♀️, prikkelende vragen niet uit de weg gaan, actieve spelletjes of voor de snackbar je patatje samen opeten.

Wij zijn super blij met de inzet van ouders om hun tiener te brengen, halen of aan te moedigen waar nodig.
Tegelijk ben ik super trots op het team dat wéér durfde om te denken. Dit vraagt veel van iedereen.

We zien uit naar de komende weken waarin we verder zullen optrekken en relatie zullen bouwen met de tieners.
Blijven jullie biddend om ons heen staan!?

Post:04-03-’21
Sarah Kooijman

Wb de reis voor mij;
Het helpt me wel wat vaker stille tijd te houden of dingen te overdenken.
Maar bovenal te beseffen dat iedereen zijn eigen manier heeft van God zoeken en dat het zoveel kan helpen om die tijd met Hem wel echt te nemen. Het laadt je op, geeft je inzichten en kan je hart en gemoedstoestand zo positief veranderen. En het gaat echt om je eigen tijd met God. Dat je zelf intiem met Hem bent en het niet doet voor de ander. Dus dat vind ik weer mooi om bij stil te staan.

En ik vind het ook heel leuk om dat juist met elkaar te delen, want waar een ander enthousiast van wordt is tof om te horen en je pikt er weer dingen van op.

Post:04-03-’21
Evert Mandemaker

Ik vind de tekst van dit nummer zo mooi. En ook zo toepasselijk op de reis die we in de EGMA maken ( ook al doe ik maar aan de zijlijn mee)

Ik strek mij ernaar uit om geen woord te missen van wat God zegt ( maar ik ben bang dat dat nog te vaak helaas wel gebeurt). De woorden die HIJ spreekt geven rust en vrede. HIJ weet wat goed voor mij is.

Post:04-03-’21
Teun v/d Lugt

De laatste weken ben ik erg geraakt door het lied van Kim Walker  “Nothing Else”.
Als je het op Youtube zoekt kan je het waarschijnlijk niet vinden.
Het kan eigenlijk alleen gezongen worden als je al in aanbidding bent.

Ga naar Only You en aan het eind van dit nummer gaat ze door met Nothing Else.

Dit is de tekst.

“Niets anders”

Ik ga op in Uw aanwezigheid
Ik wil alleen maar aan Uw voeten zijn
Ik ga helemaal op in dit Heilige moment
Ik wil hier niet meer vandaan
Ik ben hier niet voor zegen
Jezus U bent mij niets verschuldigd
Meer dan iets dat U voor mij kan doen
Wil ik alleen bij U zijn
Sorry Heer
Als ik alleen maar dingen deed voor de vorm
Sorry Heer
Als ik gewoon maar weer het volgende lied zong
Breng mij terug vanwaar we begonnen zijn
Ik zal mijn hart voor U openen
Sorry Heer
Als ik gekomen ben met mijn eigen agenda
Sorry Heer
Als ik vergeten ben dat U genoeg bent
Breng mij terug vanwaar we begonnen zijn
Ik open mijn hart voor U
Niets anders
Ik wil alleen bij U zijn

Post:02-03-’21
Sandra Habraken

Lieve mensen,
Wim Hoddenbagh vertelde een tijd geleden in een interview dat de Overschrijfbijbel hem hielp de Bijbel op een andere manier te lezen.
Ik werd nieuwsgierig en uitgedaagd en heb de Overschrijfbijbel Psalmen aangeschaft en ben er aan het begin van de reis Weg van Hem in gaan lezen en schrijven.
Het is een heerlijke vernieuwende, meditatieve en creatieve manier van Bijbel lezen.
Door een Psalm over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.
Ik ben heel enthousiast!
Misschien ook wat voor jou om op deze creatieve manier de Bijbel te lezen?

Post:25-02-’21
Miranda Schut

Ik kreeg vandaag tijdens mijn stille tijd (en na het uitspreken van een geloofsbelijdenis zoals die wordt genoemd in de menukaart van ‘Weg van Hem’) een beeld van God: 
Dat iedereen die ik in mijn stille tijd voor de Heer breng, als het ware, met mij, op dat moment bij de Heer is, in Zijn aanwezigheid is. Dus ook diegenen die de Heer (nog niet) kennen. Ik vind het zo bijzonder omdat ik geloof dat deze mensen op een bepaalde manier, die ik zelf niet weet, zullen ervaren dat ze in de aanwezigheid van de Allerhoogste waren!
Zo mooi! 

Post:22-02-’21
Rafaël de Fretes

Los  Laten
Wat doe jij als je een vis vangt? Ik ga gillen! 100%… Ik gilde zelfs de hele Noordzee bij elkaar toen de drie vissen die we hadden gevangen op de boot, na een paar uur in de koelkast gelegen te hebben, ineens gingen spartelen. 
Wat doen Simon en Andreas als ze een vis vangen? Ze gooien de vis terug en laten de boot achter. Hupsakee… alles overboord. Klaar! 
Loslaten. Achterlaten. Lichter leven.
Kun jij alles loslaten wat je in handen hebt? Loslaten lukt als je weet waarom je het wilt loslaten. 
Een vis loslaten, is een eitje voor mij. Daar wil ik zo snel mogelijk van af, voornamelijk vanuit pure angst. Angst kan dus een drijfveer zijn om los te laten. Maar een nog krachtiger manier om los te laten is: Liefde!
De stoere en sterke vissers, Andreas en Simon, werden week in de aanwezigheid van Jezus: “Jezus zei tegen hen: “Volg Mij. Dan maak Ik van jullie vissers van mensen.”” (Markus 1:17, BB) 
Let op, nu komt het! Deze mannen, die volop in de zaak zaten, die hun business met passie bedreven, die trouw waren aan de bv, zij doen het volgende: “Ze lieten onmiddellijk hun netten liggen en gingen met Hem mee.” (vers 18)  
Als jouw hart Jezus hoort spreken, lukt het je om los te laten en dat leeft een stuk lichter!
Loslaten… Zelfs dat wat zo vertrouwd voor je is: Jouw werk, jouw vertrouwde manier van zorgen maken, jouw vertrouwde angsten, jouw vertrouwde negativiteit, jouw vertrouwde gedrevenheid… Kun je dat?
Lichter leven lukt als je loslaat en het aan God laat. Waan je in de aanwezigheid van Jezus en je zal zien: loslaten lukt steeds beter! 
Zullen we samen bidden? Heer, alles, alles, alles wil ik loslaten in Uw handen. Help mij. Ik ben er zo vaak van overtuigd dat ik alles zelf moet redden, maar ik spreek uit: ’U bent mijn Redder!’ Amen.”

Post:20-02-’21
Rafaël de Fretes

Leef. Lichter
Stel je voor dat de telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn spreekt een agent op ernstige toon. “Helaas moeten wij u melden dat uw goede vriend gevangen is genomen.”

Wat denk je dat jouw reactie zal zijn?
Jezus maakte dit mee. Zijn neef en vriend, Johannes, kende Hij al jaren. Toen ze klein waren, hebben ze ongetwijfeld samen gespeeld. Maria en Elisabeth hadden tijdens hun zwangerschap drie maanden samen opgetrokken. Ze hadden een band. 
Terwijl Jezus na Zijn doop het goede nieuws van God vertelt aan de mensen in Galilea, gebeurt er iets afschuwelijks: “Johannes was intussen gevangen genomen [ door koning Herodes ].” (Markus 1:14, BB) 
Terwijl de hele wereld doorgaat, maak jij iets mee waardoor jouw wereld stilstaat. Jezus begrijpt jou, Naam. Hij weet hoe dat voelt. Hij heeft het Zelf meegemaakt.
Om in tijden van lijden lichter te leven, valt niet mee. Het leven voelt dan juist zwaar.
Corona zet niet alleen de wereld op z’n kop, maar schudt ook jouw persoonlijke wereld behoorlijk door elkaar. Je voelt je misschien een gevangene in je eigen omgeving.
Met dit slechte nieuws over Johannes in het hart van Jezus, gaat Hij toch door met het brengen van Zijn boodschap: “Jezus zei: “Het Koninkrijk van God komt bijna. Nu is het de tijd. Ga dus leven zoals God het wil en geloof het goede nieuws.”” (Markus 1:15, BB) 

In tijden van lijden voor Johannes en meeleven van Jezus in dit verdriet, zegt Jezus dat we moeten leven zoals God het wil. Dat we het goede nieuws moeten geloven.

Actie!
Leef!
Geloof!
Goed nieuws!
•Lichter leven in tijden van lijden, lukt je als je gaat leven zoals God het wil. 
•Lichter leven in tijden van lijden, lukt je als je gelooft in het goede nieuws van God voor jouw leven! 
Zullen we samen bidden? “Heer, als ik mij gevangen voel, help mij dan om lichter te leven door Uw woorden voor mij te geloven. Amen.”

Post:19-02-’21
Jacoline Dijkstra

Hallo allemaal,

Pas had ik even een moment van aanbidding; dan luister ik een of meer liederen via You tube en probeer mee te spelen met mijn gitaar.
Twee keer luisterde ik het lied ( Great is Our God) door verschillende zangers. De regel: It’s Your breathe in our lungs.., raakte me.
God’s adem in onze longen geeft leven; zo diep vind ik dit gaan als je dan denkt aan wat de boze uithaalt met de corona. God is zoveel sterker dan dit virus!
En nog een ander lied ( opw 71, Jezus leeft in eeuwigheid ); de regel : Alle dingen maakt Hij nieuw , dat sprak me deze afgelopen tijd aan.
Fijne week allemaal met mooi lenteweer ,
Jacoline Dijkstra

Post:18-02-’21
Anoniem

Hallo,

Sinds ik hoorde over weg van hem ben ik alvast begonnen met stille tijd houden door 15 min eerder mijn bed uit te gaan en te bidden. Zo had ik een begin. 
Sindsdien, nu 4 weken, ga ik elke ochtend wel 1 uur eerder mijn bed uit. 15 min  stille tijd en ook even praktische tijd voordat die kleine komt. 
Hiervoor probeerde ik dat weleens maar na 3 dagen was ik wel weer erg moe en sliep ik weer lang. Ik nam toen ook geen stille tijd. 
Sinds ik stille tijd heb, slaap ik gemiddeld 1uur minder en ik voel me fitter! 
Hiervoor had ik wel 9 uur slaap nodig en kon nog moe zijn en dat is nu helemaal verandert! 
Dit betekent veel voor mij, door tijd in God te investeren krijg ik heel veel tijd terug, wat bijzonder!!

Post:18-02-’21
Sandra Habraken

Deze bemoedigende tekst en bijpassend lied willen wij, de twee reislustige zusjes Miranda en Sandra, met al onze medereizigers delen.
Zeker, mijn ziel is stil voor God; van Hem is mijn heil (Psalm 62:2) Stil worden betekent werkelijk niet meer in staat zijn iets te zeggen, alsof een vreemde, maar vertrouwde hand op onze lippen wordt gelegd en ons maant te zwijgen. Stil zijn betekent zalig zijn met het oog op hetgeen verlangd of bemind wordt. Het betekent capituleren voor de overmacht van de ander. Het betekent een ogenblik niet meer naar jezelf kijken, maar alleen nog maar naar de ander. Het betekent echter ook wachten, wachten op de ander die ons iets te zeggen heeft.Stil zijn voor God betekent Hem het recht geven het eerste en laatste woord over ons uit te spreken, wát het ook zal zijn, voor de eeuwigheid. Het betekent ook zichzelf niet willen rechtvaardigen, maar willen luisteren of God iets tot onze rechtvaardiging wil zeggen. Stil zijn betekent niet zonder daden zijn. Integendeel, het betekent het inademen van Gods wil. Het betekent aandachtig luisteren en tot gehoorzaamheid bereid zijn. Het uur van de stilte is het uur van zware verantwoordelijkheid, van werkelijk ernst maken met God en met onszelf. Maar het is toch altijd het uur van zaligheid, want het is immers het uur dat in de rust van God geleefd wordt. ‘Mijn ziel is stil voor God’ betekent: ‘Spreek Heer, uw knecht hoort’ (1 Sam. 3:10)

Post: 16-02-’21
Naomi Soeters

Beste EGMA-leden,

Jullie moedigen iedereen aan om ieders persoonlijke creatieve uitleg met elkaar te delen.
Deze is nog van de afgelopen week, maar bij dezen deel ik hem nog even. 🙂

Gezegende week verder!
Hartelijke groeten,
Naomi

Tekst in het plaatje:
Jezus staat elke dag, elk moment met Zijn liefdevolle armen wagen wijd gestekt, te wachten tot jij bij Hem komt.

Post:18-02-’21
Zosia Valstar

Gebed van overgave: zie video

Post:18-02-’21
Rafaël de Fretes

De Hemel is bereikbaar

Heb jij het mobiele nummer van de hemel?
Ik heb het! En jij ook!
Het staat alleen niet in je mobiel. Je hebt geen WiFi nodig, zelfs geen 5G. Weet je, zelfs een iPhone 12 PRO is overbodig.
Jij hebt een voortdurende verbinding met de hemel. 100% bereik voor jou! Wat een goed nieuws, juist in deze tijd.
Wat nou als je de deuren van je hart sluit? Wat nou als je onder in de kelder van je gevoel gaat zitten? Hoe zit het dan met het bereik van de hemel?
Zelfs dan is het bereik uitstekend! God is niet afhankelijk van ons gevoel en onze bereikbaarheid, om bereikbaar te zijn.
Hij opent dankzij Jezus de hemel voor jou!
“In die tijd kwam ook Jezus uit Nazaret in Galilea naar Johannes toe. Hij liet Zich door hem dopen in de Jordaan. Op het moment dat Hij uit het water opstond, zag Jezus de hemel opengaan. En de Geest daalde als een duif op Hem neer. En een stem zei uit de hemel: “Jij bent mijn Zoon. Ik houd heel veel van jou. Ik geniet van jou.”” (Markus 1:9-11, BB)
We lijden allemaal. Elke dag is er wel iets wat je onder de noemer ‘lijden’ kunt plaatsen. Maar als God de hemel voor je opent en Jezus laat zien, wordt het lijden lichter. Dan vult jouw hart zich met hoop, verwachting en liefde.
Ik daag je uit om met open ogen naar de lucht te kijken. Ga echt even naar buiten en kijk naar boven. Zie voor je hoe de hemel zich opent en hoor in de stilte van je hart het volgende:
“Jij bent mijn kind, Naam  ?
Ik houd heel veel van jou.
Ik geniet van jou.”
Ik wens je een lichte en hemelse dag toe!

Post: 8-02-’21
Anoniem

Ik luister deze dagen graag naar Breng me terug naar Eden van Reyer.

De tekst spreekt voor zich….

 

Breng mij terug naar de start
Breng mij terug naar waar Uw hart
Met het mijne is verweven
Breng mij terug naar Eden
Waar U mij maakte uit stof
En de adem uit Uw mond
Mij leven heeft gegeven
Breng mij terug naar Eden
Ik ben gemaakt voor U
Geschapen voor Uw liefde
Om bij U te zijn in intimiteit
Was Uw oorspronkelijke plan met mij
Ik wil terug, breng mij terug
Naar Eden
Breng mij terug naar die plaats
Waar Uw liefde zo volmaakt
Al mijn angsten heeft verdreven
Breng mij terug naar Eden
Waar mijn ziel U vertrouwt
Niets mij nog langer tegenhoudt
Om mijzelf aan U te geven
Breng mij terug naar Eden
Ik wil U aanschouwen
En zien wie U bent
Ik wil van U houden
En horen wat U zegt
Ik wil U aanschouwen
Dag en nacht, elk moment
U als Vader vertrouwen
Daarvoor ben ik bestemd

Post:14-02-’21
Marlies van der Sloot

Goedemiddag,

In de afgelopen week is dit gedicht ontstaan in mij.
Samen op weg
Samen op weg
Hand in hand
laat ik mij meevoeren
op de weg
naar de eeuwigheid.

Samen op weg
Blik omhoog
kijk ik met verlangen
naar de weg
met de openbaringen.
Samen op weg
Luisterend
drink ik elk woord
van de Weg
om dichterbij te zijn.

Post:14-02-’21
Rafaël de Fretes

Rafaël heeft n.a.v. de vraag op zaterdag in de reisgids heeft hij een eigen lied gedeeld.

Hieronder de link:

Post: 8-02-’21
Kees de Voogd

Nou, mijn 1e ervaring  ligt al op bladzijde 16; ik doe dit voor Hem/mij.
Dan merk ik dat de score voor mij hoger ligt dan voor Hem. Ben blij dat ik me kan uitstrekken om nog meer voor HEM te gaan doen!

Post: 13-02-’21
Dick Lock

Vandaag vraagt de reisgids me om terug te kijken op de eerste week. Dat mag ook met een tekst of lied. Ik kies Psalm 84. 
Prachtig hoe hier het verlangen om dicht bij God te zijn onder woorden gebracht wordt.
Deze week heb ik ervaren als voorbereiding op de reis. De verzen 6 – 8 inspireren me om vanaf nu ook ‘echt’ op reis te gaan. 
De woorden van Psalm 84 zijn ook (bijna letterlijk) op muziek gezet. Hopelijk is het weer gauw mogelijk om dit samen te zingen. Tot dat moment zing ik maar mee met YouTube.

Post: 13-02-’21
Menno van den Berg

Allereerst, wat een geweldig initiatief deze reis, het is echt erg gaaf om het samen met God en je reismaatje door te maken! En bij deze het antwoord op de vraag om je persoonlijke uiting te delen. 
De combinatie van de tekst en muziek maakt dit voor mij echt een heel speciaal nummer met een diepe betekenis.
Circel iconen WvH_grote_i_petrol_

VRAAG & ANTWOORD

Circel iconen WvH_wolkjes_petrol

REISERVARINGEN

Circel iconen WvH_liederen_

LIEDEREN

Circel iconen WvH_kinderen_petrol_

KIDS

Circel iconen WvH_openbook_petrol_

LEESROOSTER

Circel iconen WvH_preek_

WEG VAN HEM-PREKEN

Circel iconen WvH_stapelboeken_petrol

BOEKENTIPS

Circel iconen WvH_Menu

EXTRA VRAGEN MENUKAART

Circel iconen WvH_gloeilamp_petrol_

REISTIPS