De decembermaand is aangebroken, de dagen worden korter en vele mensen maken het al gezellig in hun huizen. Deze gekke tijd waar wij ons in bevinden, zorgt voor verstilling en een enorme behoefte aan verbinding met elkaar. Zo hebben we als gemeente ervoor gekozen om kerst niet zomaar voorbij te laten gaan.

Op kerstavond donderdag 24 december, vieren we zoals we vanouds gewend zijn, op een bijzondere manier kerst. Vanaf 19.00 uur kun je hier op ons YouTube kanaal inschakelen. Daarna kun je de kerstdienst op elk gewenst moment bekijken. 

Het thema is:

‘Zie het Licht’

De online kerstdienst

We zullen op allerlei gave, creatieve en mooie manieren stilstaan bij de bijbeltekst uit Johannes 8:12 waarin Jezus zegt:

‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft’.

Zo vertelt het professionele duo ‘it’s Moving’ middels dans en mime een prachtig levendig verhaal op het populaire nummer ‘Leave a light on’ en zit de kerstdienst weer boordevol muziek, van de klassieke kerstnummers tot mooie luisterliederen. We luisteren naar Ferdy, die ons meeneemt in wat de woorden, die Jezus sprak over ‘Ik ben het Licht voor de wereld…’, voor ons betekenen vandaag de dag. Ook is er een aantal gemeenteleden die hiervan kunnen getuigen.

Zing mee!
Voor het slot van de dienst hebben we ook jou nodig! Schraap je keel, neem een slokje water en zing op jouw allermooist het nummer ‘Schijn Sterker’ en film dit. Wij gaan daar dan een leuke compilatie van maken, waarin we samen de prachtige tekst zingen en het een feest van herkenning is om elkaar op deze manier weer even te ‘zien’. Doe je mee? Stuur dan een mail naar officemanagement@egma.nl voor verdere instructies.